Îngrijirea tenului la 30 de ani

Constat, cu plăcere, ca tot mai multe persoane aflate in jurul varstei de 30 de ani iși pun problema întreținerii pielii pentru a preveni imbătrânirea. În intâmpinarea nevoilor de a cunoaște a acestor persoane am scris acest articol.
Eu cred ca una din cele mai frumoase vârste a unei femei este la 30 de ani. Toată decada aș completa mai degrabă .
O femeie are atunci experiență și încredere în sine, e vârsta la care multe urmașe ale Evei își construiesc sau consolidează o familie și o carieră. Ne simțim bine atunci când exteriorul este în armonie cu interiorul nostru. Asta înseamnă ca trebuie sa avem de grijă și de piele, pentru ca oboseala si ritmul accelerat al vieții să nu își pună amprenta iar tenul să rămână proaspăt și luminos.
Este momentul la care luăm măsuri pentru prevenție, iar cremele anti aging se pot utiliza cu efect. Nu există un moment, o vârstă anume de la care să începi să folosești produse împotriva îmbătrânirii pentru ca pielea nu ține cont de anii din buletin. O consultație la dermatolog ne scutește de achizitionarea multor produse nepotrivite, care nu sunt de folos nevoilor specifice ale fiecareia.

În acest articol vei afla

  1. Care sunt recomandările specifice îngrijirii tenului la 30 de ani
  2. Kit-ul de îngrijire a pielii la 30 de ani
  3. Recomandări în funcție de ten

Recomandări specifice îngrijirii tenului la 30 de ani

La această vârstă se profileaza ridurile fine, dar dacă acestea sunt abordate din timp se pot estompa cu succes. Pentru cele care în această decadă devin mame, e bine de știut că prevalența decolorărilor provocate de soare sau melasma (masca de sarcină) care apar la această vârstă sunt mai accentualte decât la 20 de ani. In mod normal pana la 30 de ani regenerarea pielii se desfasoară optim, insă după această vârstă , din cauza unor factori intrinseci sau extrinseci, pielea “ obosește” și încetineste , mai mult sau mai puțin, ritmul de reînnoire celulară.

La aceasta vârstă trebuie să începem să includem în rutina de îngrijire și proceduri pentru îndepărtarea celulelor moarte de pe față, pentru tonifiere și pentru stimularea producției de colagen. Puteți începe utilizarea unui exfoliant o data pe săptămână; alegeti un produs de gomaj cu particule abrazive fine pentru a nu irita pielea. Beneficiul acestei exfolieri este de a genera o piele mai fină, cu luminozitate și de a crește gradul de penetrabilitate a substanțelor active din cremă.

Kit de îngrijire a pielii la 30 de ani:

Pasul 1: Folosiți un demachiant adecvat tipului de piele. Dacă furtuna hormonală s-a calmat iar tenul nu mai e gras ca la 18 sau 22 de ani, trebuie să schimbăm tipul de demachiant folosit. Acesta trebuie să îndepărteze eficient impuritățile – eu recomand apele micelare dermatocosmetice.
Pasul 2: Începeți să aplicați o cremă contur ochi pentru că pielea din jurul ochilor este sensibilă și are nevoie de nutriție și ingrijire suplimentară. Crema are o altă densitate decât serul.
Pasul 3: Ca îngrijire zilnică, suplimentar cremei de protecție solară, recomand un produs puternic hidratant cu anti-oxidanți. Antioxidanții de elită pentru piele sunt: vitaminele A,C,E, flavonoizii. Alegeti crème care sa contina una dintre aceste substante. La acesta se pot adauga, dacă e cazul, produse necesare tratării unor deficiențe ale pielii care pot să apară de pe acum – ten devitalizat, cuperoză, pete, etc. Pentru a accelera reînoirea celulară se pot folosi produse care conțin retinol sau derivați ai acestuia. Crema cu retinol este bine să fie aplicată seara pentru ca ea este fotosensibilizantă. De evitat produsele cu retinol pentru pielea din jurul ochilor, deoarece acestea pot cauza iritații.
Pasul 4. Crema de noapte ar trebui sa fie folosită deasemenea constant. Noaptea este vremea refacerii: celulele epidermului se divid reconstituind bariera de protectie, hormonii de crestere refac depozitele de colagen si de elastina , vascularizația și permeabilitatea pielii cresc datorită abundenșei fluxului sanguin, puternic oxigenat. Pentru o regenerare optimă aveți nevoie de un somn odihnitor si de o cremă de noapte care sa completeze acțiunea cremei de zi in cadrul unui ritual complet de ingrijire.
Pasul 5. Folosiți un exfoliant blând o data pe săptămână pentru a stimula regenerarea celulară și producția de colagen.
Pasul 6. Cel puțin o data pe lună recomand aplicarea unei măști nutritive. Aplicarea se poate face la salon sau acasă cu produse specifice fiecărui tip de ten.

Recomandări în funcție de ten

  1. Ten sensibil –o cremă cu efect antiinflamator dimineaţa si seara
  2. Ten normal –cremă hidratantă cu ingrediente antirid pentru primele semne ale ridurilor dimineaţa şi seara;
  3. Ten îmbătrânit prematur –o cremă cu antioxidanţi activi dimineaţa şi seara si o crema cu retinol iarna;
  4. Ten mixt –o crema hidratantă seara şi cremă cu efect seboregulator dimineata;
  5. Ten cu pete pigmentare – se va aplica o cremă pentru depigmentarea pielii dimineaţa şi seara. Musai aplicăm apoi o cremă cu factor de protecţie solară SPF50 peste crema de îngrijire.

La această vârstă se poate apela și la proceduri minim invazive, mai ales cu scopul de a preveni degradarea tenului și de a păstra pe un termen cât mai lung o piele netedă și elastică.

Decizia de a apela la injecțiile cu botox este una personală. Studiile de specialitate confirmă ca rezultate bune ale unor astfel de înjectări de obțin în partea superioară a feței (ridurile de expresie de pe frunte) în cazul injectărilor făcute la primele semne ale apariției unor astfel de riduri. Tratamentul cu toxina botulinică si acid hialuronic se recomandă a fi făcute încă de la primele semne ale imbătrânirii. În acest moment avand rol de prevenție, rezultatele acestor tratamente vor fi mai bune și vor încetini procesul de imbătrânire.

La 30 de ani se pot efectua tratamente tip dermapen si mezoterapie, pentru a asigura pielii nutriția necesară si a stimula producția de colagen.

Mai multe informatii despre astfel de proceduri găsiți aici
https://clinicaoptimum.ro/tratamente-dermapen/

https://clinicaoptimum.ro/mezoterapie/

Trebuie să acordăm atenție și dietei pentru a crește aportul de antioxidanți. Dacă nu am fost prietene cu fructele și legumele …. acum e momentul să devenim. Alegeti alimente bogate in vitamica A, C si E, seleniu, zinc, acizi grasi omega 3, omega 6, acid alfa lipoic), flavonoizi (resveratrol- in struguri), polifenoli ( in ceai verde).

Accentuez și acum importanța consecvenței în urmarea unei rutine de îngrijire. Dacă pe prospectul unui produs de îngrijire scrie că trebuie aplicat de două ori pe zi, nu vom avea rezultatele așteptate dacă îl aplicăm de două ori pe săptămână. Daca avem o programare pt o intervenție dermatologică sau cosmetică care trebuie efectuată la două săptămâni iar noi ne prezentam odată pe lună rezultatele nu vor fi cele dorite.

E în avantajul nostru să fim consecvente pentru a avea un ten tânăr cât mai mult timp.

Disclaimer

Toate materialele de pe blog sunt destinate furnizării de informații celor interesați. Acestea insă nu inlocuiesc un consult medical, nu furnizează un diagnostic sau indicații de tratament. Pentru un diagnostic corect și complet al unor posibile  probleme medicale, va rugăm să vă adresați unui medic înainte de a iniția orice demers terapeutic. În analiza unor aspecte legate de dermatoestetică vă recomandăm să apelați la un consult medical de specialitate.

Shopping Cart