Cum să îngrijim pielea la 50+

Fiecare vârstă are frumusețea ei. Actriță celebră, militantă pentru drepturile femeii și activist social, Jane Fonda spunea că pe la 50 de ani a început să îi pese mai puțin de așteptările altora de la ea și a început să prioritizeze ceea ce aștepta ea de la alții. A eliminat o încărcătură de stres, lucrurile au luat o altă turnură iar simpatica actriță- încă activă și fermecătoare la 82 de ani spune ca a fost una din cele mai bune perioade din viața ei.

În acest articol vei afla

1. Care sunt recomandările specifice  îngrijirii tenului la 50 de ani

2. Kit-ul de îngrijire a pielii la 50 de ani

3. Recomandări în funcție de ten

1. Recomandări specifice îngrijirii tenului la 50 de ani

Hidratarea este preocuparea principală la această vârstă. Trebuie să alegem cu atenție cremele și serumurile pentru a atenua pierderea elasticității pielii. Această perioadă este sub influența modificărilor hormonale cauzate de instalarea menopauzei iar scăderea nivelului de estrogen face ca pielea să îşi piardă din fermitate şi procesul de instalare a ridurilor să fie mai rapid şi vizibil.

Se recomandă folosirea cremelor nutritive şi îndeosebi cele ce conţin Alpha-Hidroxi Acizi (AHA), retinol, peptide, acele ingrediente care au rol de a diminua ridurile şi efect de lifting asupra pielii.

Pe față se instalează, dacă nu au apărut deja, petele pigmentare iar la această vârstă femeile se confruntă și cu o sensibilitate cutanată. În acest caz, recomandarea este să se apeleze la sfatul unui specialist pentru o recomandare a produselor de ingrijire  potrivite tipului de piele si segmentului de vârstă.

2. Kit-ul de îngrijire a pielii la 50 de ani

Pasul 1: Utilizați un demachiant cremos, cu textură ușoară, care hidratează și în același timp curăță

Pasul 2: Serul aplicat înaintea cremei de zi trebuie sa conțină substanțe puternic nutritive

Pasul 3: Crema hidratantă însoțește mereu crema de protecție solară, pentru timpul zilei

Pasul 4: Crema de noapte trebuie să conțină ingrediente care contribuie la îmbunătățirea elasticității pielii.

Pasul 5: Folositi masti hidratante, cu substante care cresc elasticitatea pielii

3. Recomandări în funcție de ten

In funcţie de tipul de ten, produsele folosite ar putea fi:

  • Ten sensibil–o cremă cu efect antiinflamator dimineaţa si seara o cremă antirid.
  • Ten pigmentat– o cremă pentru depigmentarea pielii dimineaţa şi seara. Dimineaţa se va apela la o cremă cu factor de protecţie solară SPF50 peste crema de îngrijire.
  • Ten uscat – se va apela la o cremă nutritivă cu efect de lifting . Crema trebiuie să fie puternic  nutritivă, cu acizi graşi la bază, pentru a oferi emolienţă tenului deshidratat.

Persoanele cu ten gras se vor bucura în sfărșit, deoarece sunt cele care se vor rida mai greu la această vârstă.  Trecerea timpului va face ca pielea să fie mai devitalizată iar pierderea elasticității se va traduce și prin caderea trăsăturilor feței.

E bine de știut că variațiile mari de greutate nu sunt de ajutor, cu atât mai puțin la această vârstă.  O cură de slabire drastică, mai ales după 50 de ani stresează pielea care, nemaiavând același conținut de fibre elastice va rămâne flască.

Atenție și în acest caz la produsele cosmetice folosite. Chiar dacă un fond de ten sau o anumită textură de ruj  v-au fost de folos până acum, dacă pielea dvs a devenit uscată, este cazul să căutați o nouă formulă care să aducă și alte beneficii nu doar estetice. Același lucru este valabil si pentru loțiunile de corp sau alte produse de îngrijire.

Acum este vârsta la care tratamentele non invazive sunt indicate în majoritatea situațiilor. Aplicate în locuri cheie, injecțiile cu substanțe care redau fermitatea pielii (Radiesse) pot reface un contur lăsat  al obrazului iar o doză bine calculată de acid hialuronic poate estompa aspectul unor ochi adânciți în orbite. Tratamentele cu laser imbunătățesc textura pielii iar în anumite situații pot estompa petele pigmentare.

Pentru doamne ale caror contururi faciale sunt mai greu de remediat prin injectii cu substanțe pentru fermitate există varianta inserării unor fire care sa ridice conturul facial sau varianta mai radicală a unei intervenții de lifting facial.

Liftingul- deși e considerat o intervenție facială majoră, chiar și atunci când se adresează doar unei zone discrete a feței (sprâncene ori pleoape) efectele au un impact puternic asupra aspectului estetic și implicit asupra psihicului oricarei paciente care a apelat la ea.

Pentru că articolul a început cu o doamnă celebră, să ne aminim la final de o alta doamnă celebră – Coco Chanel.

Aceasta spunea:

Ai de la mama natură chipul pe care il ai la 20 de ani. Viața îți transformă chipul pe care îl ai la 30. Dar la 50 de ani ai chipul pe care îl meriți.

Cred că toate merităm un chip senin iar cu un pic de atenție și consecvență în îngrijirea tenului îl putem obține.

Disclaimer

Toate materialele de pe blog sunt destinate furnizării de informații celor interesați. Acestea insă nu inlocuiesc un consult medical, nu furnizează un diagnostic sau indicații de tratament. Pentru un diagnostic corect și complet al unor posibile  probleme medicale, va rugăm să vă adresați unui medic înainte de a iniția orice demers terapeutic. În analiza unor aspecte legate de dermatoestetică vă recomandăm să apelați la un consult medical de specialitate.

Shopping Cart