Microdermabraziune

Ce este microdermabraziunea?

Microdermabraziunea e un procedeu de exfoliere mecanică a pielii, care îndepărtează celulele moarte. Este unul din cele mai populare tratamente cosmetice ale ultimilor ani, preferat de mulți utilizatori datorită rezultatelor rapide.

Ca o curiozitate, se spune că originea sa este în Egiptul antic, iar în vremurile acelea doctorii foloseau un fel de șmirghel pentru a nivela pielea afectată de răni. Microdermabraziunea modernă a apărut în Italia în jurul anului 1985 și își propunea atunci îndepărtarea celulelor moarte.

Tehnicile au evoluat rapid iar în prezent procedura este sigură, eficientă și foarte puțin dureroasă.

Cum se realizează o procedură de microdermabraziune

O procedură durează între 15 minute și o oră în funcție de zonele tratate. Este o tehnică nedureroasă, iar rezultatele sunt imediate. Anumite tipuri de imperfecțiuni ale pielii dispar sau se estompează iar pielea devine mult mai fină, netedă și luminoasă. După sedinta de microdermabraziune puteți să vă continuati programul obișnuit,

Dupa incheierea setului de ședințe indicate de medic sunt recomandate tratamente de întreținere la 6 luni pentru a păstra o piele luminoasă un timp mai indelungat .

Există mai multe dispozitive cu care se poate face îndepărtarea celulelor moarte

  • microdermabraziunea cu cristale – un aparat ce nivelează pielea cu ajutorul unor microcristale, îndepărtând celulele moarte. Cel mai frecvent sunt folosite cristalele din oxid de aluminiu sau clorură de sodiu.
  • microdermabaziunea cu particule de diamant – acest tip de aparat este folosit pentru tenuri sensibile și pentru zone sensibile (de exemplu zona ochilor)
  • hidradermabraziunea – se aplică o soluție antioxidantă (care stimulează producția de colagen) pe piele, după care nivelează pielea, procedura fiind recomandată persoanelor cu ten închis la culoare, ten uleios sau sensibil și piele ridată

Beneficii și perioada de recuperare

Microdermabraziunea ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin de la nivelul zonei tratate iar asta înseamnă că în acea zonă va ajunge mai mult sânge încărcat cu oxigen și substanțe nutritive iar pielea își recapătă elasticitatea. Prin eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii, produsele de îngrijire sunt și mai bine absorbite și cu aproximativ 50% mai rapid deci rezultatele se vor observa mai repede.

Prin microdermabraziune se pot corecta hipo- sau hiperpigmentări, forme ușoare de acnee, anumite tipuri de vergeturi, aspectul neuniform al pielii, pete solare superficiale, puncte negre și pori dilatați, linii fine de expresie.

Dermabraziunea nu poate îndepărta defecte ale pielii din naștere, alunițe, sau cicatrici cheloide cauzate de arsuri.

Pentru un efect optim, înainte de o sedință de microdermabraziune se evită expunerea la soare cu cel puțin două săptămâni anterior procedurii și se evita aplicarea unor produse exfoliante cu 3-5 zile înainte de procedură.

După o ședință de microdermabraziune poate să apară o senzație de discomfort sau o senzație de arsură la nivelul pielii timp de 2-3 zile iar vindecarea completă în cazul eventualelor microleziuni minore de suprafață are loc în 5-7 zile. Cu cât microdermabraziunea este mai profundă cu atât rezultatele sunt mai bune dar și recuperarea mai lungă.

Pentru a păstra efectul un timp îndelungat se poate aplica o cremă hidratantă după 24 de ore, se evită machiajul abundent în primele 2-3 zile, medicația anti-acneică în primele 48 de ore și pe cât posibil ne ferim de soare timp de 2-3 săptămâni.

Este obligatorie utilizarea cremelor de protecție solară după procedură.

Contraindicațiile microdermabraziunii

Deși are mai puține contraindicații decât alte tratamente (americanii numesc micodermabraziunea lunch peeling- adică un tratament pe care îl poți face la pauza de prânz de la birou), există și câteva situații în care aceasta procedură trebuie evitată

Microdermabraziunea nu este recomandată

  • persoanelor cu piele foarte sensibilă
  • în cazul in care exista răni deschise sau infecții pe piele
  • femeilor însărcinate – până la stabilizarea echilibrului hormonal
  • pentru pielea arsă de soare
Shopping Cart