În cadrul Clinicii Optimum efectutuăm proceduri de rejuvenare vaginală cu ajutorul Morpheus 8. 

Odată cu trecerea timpului, femeile încep să se confrunte cu o serie de schimbări la nivelul zonei genitale, schimbări ce se reflectă atât în sănătatea lor, cât și în confortul intim și în calitatea vieții sexuale. Astfel de modificări apar cel mai des în timpul unei sarcini, după o naștere sau la menopauza, dar sunt și alți factori interni sau externi care pot afecta calitatea și aspectul intren și/sau extern al zonei intime. Vestea bună este că, astăzi, tehnologiile din industria medical-estetică permit efectuarea unor tratamente de rejuvenare vaginală rapide, non-chirugicale, și cu rezultate excelente, motiv pentru care din ce în ce mai multe paciente solicită astfel de intervenții. 

CE ESTE REJUVENAREA VAGINALĂ? 

Rejuvenarea vaginală este un tratament ce poate fi realizat atât chirurgical, cât și non-chirurgical (cu rezultate excelente și cu un confort sporit – datorită tehnologiilor non-invazive de ultima generație), recomandat persoanelor de sex feminin care își doresc reducerea efectelor îmbătrânirii din zona intimă sau chiar reconturarea acesteia după naștere, câștigarea sau scăderea bruscă în greutate. Tratamentele de rejuvenare vaginală includ o gama largă de proceduri precum: revitalizarea țesuturilor vaginale sau vulvare, labioplastia, himenoplastia sau recalibrarea vaginală. 

CARE SUNT FACTORII CARE POT DUCE CĂTRE RECOMANDAREA UNUI TRATAMENT DE REJUVENARE VAGINALĂ? 

Cele mai frecvente probleme cu care se confruntă persoanele de sex feminin, pentru care se recomandă astfel de tratamente sunt: 

1. Laxitateagin vaginală: 

 ◦ este întâlnită cel mai adesea după o naștere naturală (pe cale vaginală) – moment în care fibrele țesutului conjunctiv sunt supuse unui proces extrem de întindere și nu mai revin la formă inițială, în special dacă femeia naște la o vârstă mai înaintată. 

 ◦ de cele mai multe ori, nașterii naturale i adaugă traumatisme precum rupturile – care detașează fibrele țesutului conjunctiv și cresc nivelul de laxitate. 

 ◦ odată cu înaintarea în vârstă, în special după vârstă de 20 de ani, procentul de colagen și elastina începe să scadă treptat – ceea ce se reflectă inclusiv la nivelul fermității pielii în zona intimă. 

 ◦ numărul de hormoni estrogeni, care scad în momentul în care pacienta intră la menopauza (în mod natural sau indus) se manfiesta printr-un aspect uscat, lăsat, mai puțîn robust al pielii și al mucoaselor. 

2. Incontinență urinară: relaxarea musculaturii sau lipsa de estrogeni duce la scurgerea involuntară de urină. Fie că o consecință a unei sarcini, nașteri sau odată cu înaintarea în vârstă această produce, pe termen lung, probleme majore de igienă personală, afectează viață sexuală și chiar calitatea generală a vieții. De cele mai multe ori, medicul recomandă pacientului modificări ale stilului de viață și alimentar precum eliminarea cafelei, alcoolului și tutunului, reducerea aportului de lichide, scăderea în greutatate sau exerciții fizice specifice (cele Kegel), tratamente cu estrogeni sau, în cazul în care cele de mai sus nu sunt suficiente, tratamente cu radiofrecvență sau laser efectuate prin intermediul unor aparate medical-estetice dedicate, de către personal specializat. 

3. Uscăciunea vaginală: cunoscută, în termeni medicali, sub denumirea de vaginită atrofică, această este cauzată de scăderea nivelului de hormoni estrogeni și se manifestă printr-o inflamație a vaginului. Cel mai des întâlnite simptome sunt uscăciunea, iritatia și mâncărimea vaginală și/sau vulvara, lipsa de lubrifiere în timpul actului sexual, la care se alătură, uneori, zgârieturi sau sângerări – toate acestea având un impact direct și major asupra calității vieții pacientei. 

CE PROBLEME INTIME PUTEȚI TRATA PRIN INTERMEDIUL TRATAMENTELOR DE REJUVENARE VAGINALĂ? 

Cele mai eficiente tratamente de rejuvenare vaginală, populare în rândul clinicilor la nivel mondial, sunt acelea care au la baza tehnologii precum radiofrecvență sau laser. Tehnologia performanță care stă la baza lor permite efectuarea unui protocol de tratament non-invaziv, sigur, confortabil pentru pacienta, care asigura curățarea și reîntinerirea zonei intime, alături de tonifierea întregii zone vulvare/vaginale. Care sunt, mai exact, problemele care pot fi tratate: 

• Laxitatea zonei intime prin: 

◦ stimularea neocolagenezei și elastinei, elemente esențiale pentru fermitatea pielii; 

◦ îmbunătățirea vascularizatiei locale; 

◦ crearea unei mucoase vaginale mai groase; 

◦ reglarea secretiei la nivelul vaginului; 

◦ creșterea fermitatatii și tonifierea canalului vaginal și a pernieului; 

• Incontinență urinară, permițând astfel creșterea calității vieții de zi cu zi a pacientei; 

• Durerea în timpul actului sexual; 

• Îmbunătățirea aspectului și culorii pielii la nivel local, cu efect direct asupra că nivelului de încredere și vieții sexuale a pacientei.

Shopping Cart