Tratamente dermapen

Ce este Dermapen ?

Dermapen (care mai apare în literatura străină și ca microneedling) este o metodă utilizată în dermatologie pentru a trata mai multe probleme ale pielii.Tehnica implică mai multe ace sterile de dimensiuni extrem de mici, care înțeapă pielea.

Cum se realizează un tratament cu Dermapen ?

Dispozitivul medical folosit are două părți: o piesa electrică de mână și un dispozitiv de unică folosință format din microace dispuse în cerc. Când dispozitivul e conectat, acele oscilează foarte rapid și pătrund in piele la o adâncime care variază în funcție de scopul propus și zona care trebuie tratată, cu o viteză ajustabilă în funcție de efectul urmărit. Atunci când microacele pătrund în piele apare o microtraumă ce induce apariția procesului de vindecare și producerea de fibre de colagen.Se produc deasemenea microcanale prin care nutrienții pătrund în straturile profunde ale pielii iar gradul de absorbție creste la 70 % -80%.

Beneficii și perioada de recuperare

Tratamentul Dermapen e folosit cu succes la rejuvenarea facială, cu alte cuvinte pentru a intinde, ridica și întineri pielea. Este eficient în reducerea liniilor fine și a ridurilor superficiale, a vergeturilor, a hiperpigmentării, la corecția cicatricilor chirurgicale si postacnee.
În 2018 experții de la Journal of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery au publicat un articol în care au argumentat că tehnica bazată pe microace este una din metodele cele mai sigure și eficiente pentru rejuvenarea facială precum și pentru tratarea cicatricilor și ridurilor.
Mai multe detalii – aici https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1748681517302504.

Pe de altă parte, un comunicat de presă emis de American Academy of Dermatology afirmă deasemenea ca în urma tratamentelor s-a observat o reducere a porilor, a ridurilor fine, a vergeturilor și cicatricilor.
O ședință de tratament durează aproximativ 20 de minute. În funcție de ceea ce vrem să îmbunătățim, sunt necesare între 3 și 6 ședințe. Atunci când este efectuată cu tehnologie de ultimă generație, procedura este nedureroasă. Adâncimea de penetrare a acelor e reglată în funcție de nevoia pacientului și de scopul procedurii, dar cu cât adâncimea acelor este mai mare cu atât rezultatele sunt mai bune. În timpul procedurii pe piele de aplica un gel care va fi introdus in piele cu ajutorul microacelor. Acest gel poate fi cu acid hialuronic, cu vitamine, cu substante depigmentante,etc. Medicul alege adâncimea acelor si tipul de gel aplicat in funcție de necesitatea fiecărui pacient în parte.

Efecte pozitive apar după primul tratament iar rezultatele finale sunt vizibile în următoarele 6-12 luni după ce am efectuat un protocol de tratament.

Efectele secundare care pot apărea sunt de intensitate redusă – mici puncte de sângerare, posibile umflături la nivelul zonei tratate, roșeață sau ușoare descuamări ulterioare .

Contraindicații

Dermapen nu se recomandă în urrmătoarele situații:

 • Istoric de sângerări sau utilizare de medicație anticoagulantă;
 • Istoric de cicatrici cheloide sau hipertrofice;
 • Acnee activă sau herpes activ la nivelul zonei supuse intervenției;
 • Lupus eritematos sistemic/cutanat, porfirie, alte boli vasculare;
 • Boli ale sistemului imun, inclusiv infecții HIV, folosirea unei medicații imunosupresoare;
 • Boli endocrine (diabet zaharat, sindrom de ovar polichistic) care nu sunt sub control medical;
 • Epilepsie;
 • Sarcină, alăptare;
 • Tatuaje, machiaj permanent în zona care va fi tratată;
 • Pacemaker sau defibrilator intern;
 • Orice intervenție chirurgicală în zona tratată în ultimele 3 luni sau înainte să fie vindecate;

Se evită pocedura dermapen vara deoarece există riscul de hiperpigmentație (apariția petelor) având în vedere inflamația pe care o poate genera.

Dermapenul poate fi considerat o procedura minim invazivă, cu costuri rezonabile, cu timp de recuperare scurt (aproximativ 3 zile), cu rezultatele vizibile (dar nu spectaculoase).

Un sistem bazat pe acelasi principiu, dar care se poate utiliza acasa este dermaroller-ul. Acesta este reprezentat de o rolă cu multiple ace fine care înțeapă pielea și creează microleziuni. Principiul de acțiune este similar dermapenului dar cu eficiență mult sub cea obținută în cabinet.

Informatii despre produsele dermapen regăsiți aici  https://www.dermapenworld.com/

Shopping Cart